|   | informatie bestelling |
  | ||
   handig om te weten    - verhoudingen    - volgorde in bakblik    - gebruik digitale weegschaal    HOME
|
  | Verhoudingen voor onze producten bij gebruik droge gist De verhoudingen bij gebruik van broodbakmachines luistert nauw. De verhoudingen meel, water, gist verschillen per meelsoort maar de grootste gemene deler kent de verhouding 100% meel - 60% vocht - 1,5 gr droge gist of 100% meel - 65% vocht - 1,5 gr droge gist. Om u wat omreken werk uit handen te nemen, onderstaand de verhoudingen. Meel - vocht - droge gist bij 100% - 60% - 1,5 100 gr meel - 60 ml vocht - 1,5 gr gist 200 gr meel - 120 ml vocht - 3 gr gist 300 gr meel - 180 ml vocht - 4,5 gr gist 400 gr meel - 240 ml vocht - 6 gr gist 500 gr meel - 300 ml vocht - 7,5 gr gist 600 gr meel - 360 ml vocht - 9 gr gist 700 gr meel - 420 ml vocht - 10,5 gr gist Meel - vocht - droge gist bij 100% - 65% - 1,5 100 gr meel - 65 ml vocht - 1,5 gr gist 200 gr meel - 130 ml vocht - 3 gr gist 300 gr meel - 195 ml vocht - 4,5 gr gist 400 gr meel - 260 ml vocht - 6 gr gist 500 gr meel - 325 ml vocht - 7,5 gr gist 600 gr meel - 390 ml vocht - 9 gr gist 700 gr meel - 455 ml vocht - 10,5 gr gist |
  |   | |
    |   | Volgorde samenvoegen ingrediënten in bakblik
Onder in het bakblik de afgewogen hoeveelheid droge gist daarna de broodbakmix daarna het vocht (melk en/of water en eventueel een scheutje olijfolie). Bij de meeste bakmixen is zout toegevoegd. Moet u nu zelf zout toevoegen, zorg dan dat het gist en het zout niet met elkaar in aanraking komen, dus bovenop het meel. Gebruik digitale weegschaal Uiteraard kunt u op heel veel manieren uw ingrediënten afwegen. Mijn ervaring met de digitale weegschaal is uitstekend. Ik weeg de ingrediënten af in het bakblik, geen extra afwas. Hoe gaat u te werk. Plaats het bakblik op de weegschaal en zet 'm aan. Als hij 0 aangeeft weeg dan het gist af. Zet voor elke toevoeging van een nieuw ingrediënt de schaal weer op 0, zo kunt u het heel exact afwegen. De juiste verhoudingen komt het eindproduct zeker ten goede. |
  |   |